Kursus 2 – 23-29 juli.

Kontemplation, Eksistens og Personligt Liv

Vita contemplativa, det kontemplative liv, er for flere og flere blevet noget de har tæt inde på kroppen. Det som for årtier siden virkede som en snæver subkultur, er i dag anderledes selvfølgeligt for millioner i vesterlandet. Ofte er det både noget der sætter præg på dagligdagen som en regelmæssig praksis, og noget vi forstår os selv, vores krop og vores tilværelses-mål ud fra.

Nogle oplever at det spirituelle og religiøse står i et spændingsforhold til den moderne verden og egentlig ikke kan trives særlig godt på dens betingelser. Man føler måske behov for at isolere sig og tage afstand på mange måder, for at få plads. Andre taler optimistisk om at vores kultur giver hidtil usete muligheder for menneskelig udfoldelse, også på det spirituelle område.

Dette kursus går i dybden med hvordan man kan leve et godt liv, med en dyb spirituel dimension, i en moderne, sækulariseret verden, hvor både distraktioner, udfordringer og muligheder er større end nogen sinde. Vi organiserer kurset omkring fire temaer som udforskes i foredrag, debatter og workshops:

  • Kan spirituelt liv overhovedet være hjemme i en moderne verden – og hvordan?
  • Kærlighed, parforhold, seksualitet – hvordan spiller de sammen med tilværelsens kontemplative dimensioner?
  • Kreativitet og personlig udfoldelse – kan meditation gøres til en støtte i det?
  • Hvordan udlever man sit åndelige engagement i hverdagen? Har det nogen forbindelse med bæredygtighed og globale udfordringer?
Det vil give god fordybende sammenhæng at kombinere med kursus 1, men de to forløb vil også fungere fint enkeltvis.

Dagsprogram. Sommerhøjskolens kurser består af intensive dage der veksler mellem undervisning, praksis, dialog og samvær. Der vil være morgenyoga og kontemplativ morgensamling med højskolesange og meditation. Yoga og meditation vil være tilrettelagt så både begyndere og erfarne kan få udbytte. Formiddagene vil mest være helliget foredrag og dialoger omkring de ovenstående temaer. En solid frokostpause gør det muligt at hvile ud, måske med en gåtur eller strandtur. Eftermiddagene vil mest være helliget workshops, som kan være praktiske eller erfaringsbaserede. På kursets første aftner vil der være grundig indføring i meditationspraksis, på de sidste aftner vil fokus ligge på samvær, musik og til sidst selvfølgelig en fest.

Sted / rammer. Opholdskursus på det tibetansk-buddhistiske retreat-center Gomde som er smukt beliggende på Helgenæs. Den buddhistiske forening Gomde står bag højskolen. Højskolekurserne er dog hverken kurser i buddhisme i Gomdes linje eller i buddhismen i almindelighed. De er som danske folkehøjskole-forløb åbne fora for udvikling og udveksling, for alle interesserede.

Lærerkræfter, facilitatorer og dialogpartnere. Blandt hovedkræfterne på seminar 2 vil være Peter Elsass, John Dunne, Phie Ambo, Anders Laugesen og David Hykes. Listen af medvirkende udvikler sig stadig, og du kan læse om mange af dem her.

Sprog Alt vil være fuldt gennemsigtigt på både dansk og engelsk. Det aktive hovedsprog vil variere fra session til session efter hvem der er hovedbidragsyder, men der vil hele tiden være simultantolkning tilgængelig (via små FM-modtagere).

Priser. Kursuspriser er alt inklusive: undervisning, måltider, pauser med te / kaffe osv, samt overnatning. Du kan vælge mellem forskellige former for indkvartering på Gomde, og der er “early bird” rabat ved tilmelding og betaling før 1. juni.

Før 1. juni Efter 1. juni
Camping 2200 kr 2400 kr
Sovesal 2600 kr 2900 kr
Dobbeltvær. 3350 kr 3650 kr
Enkeltvær. 4500 kr 4800 kr
Tilmelding foregår online via denne formular.