Sommerkurser på “Gomde Højskole” 2018

Buddha og Grundtvig i sommerlandet. En ny slags ferie – en ny slags skole for livet.
Helgenæs, ugerne 16.-22. juli (kursus 1) og 23.-29. juli 2018 (kursus 2).

 

I højsommeren 2018 slår vi dørene op for en helt ny kombination af nyt og gammelt, øst og vest:
To ugers “kontemplativ højskole” midt i den smukkeste sommer på Helgenæs, hvor du kan

  • Fordybe dig i meditation og buddhistisk filosofi
  • Udforske hvordan et spirituelt liv og et aktivt liv kan spille sammen i nutiden
  • Møde en række vidende og inspirerende lærere og foredragsholdere, som åbner debatter om grønne, sociale, livsstilsmæssige og æstetiske dimensioner i forbindelse med meditation / buddhisme
  • Være med til at bygge eller plante noget blivende (højbede, drivhuse, vinmark) som du senere kan besøge på Gomde – og hvor du også kan få noget med hjem i form af gode praktiske “grønne” håndelag.
  • Møde venner som deler dine interesser i meditative / spirituelle dybder i tilværelsen.
  • Få mulighed for at reflektere, artikulere og præsentere dit eget “kontemplative projekt” (hvordan udfolder du hjertet i dit eget studie- / arbejdsprojekt – og hvordan giver vi hinanden ægte lyttende feedback)
  • Holde en eller to ugers smuk sommerferie ved skov, strand og godt selskab. Der bliver ro og fordybelse – men også fest, bål og musik.

 

Sommerhøjskolen er et pilotprojekt, den første af sin art – hvor vi forbinder den meditative strømning, som er Gomdes livsnerve, med en grundtvigsk tradition for levende dialog og engagement i tidens brydninger – på mange planer, fra individuelt til kulturelt, politisk, og økologisk.

Vi tror vores tid behøver nye frie levende forbindelser mellem ånd, liv og samfund – og at en kontemplativ højskole kan være et vigtigt skridt hertil. Læs mere om ide-grundlaget her.

Vi har fundet et “dream team” af lærere og bidragsydere, som fra vidt forskellige vinkler vil åbne udforskningen af måder, vi kan leve med ånd i vores tid. Nogle af dem er buddhistiske lærere eller folk der underviser indenfor andre kontemplative traditioner, andre kommer fra videnskabelige og samfundsmæssige engagementer, hvor det kontemplative kan spille en vigtig rolle.

Blandt vores medvirkende finder du blandt andet Anders Laugesen, Peter Elsass, David Hykes og Erik Pema Kunsang. Vi er i gang med at lave aftaler med flere virkelig spændende navne. Du kan følge vores blog, og du kan læse mere om alle de medvirkende på disse sider  hvor flere af dem også har givet et lille interview om potentialer i at forbinde højskole og spiritualitet.

Du behøver ikke være buddhist for at være med. Det handler om at udforske og fordybe den måde, kontemplation – med rødder i buddhistisk inspireret meditation og filosofi såvel som andre traditioner – indgår i vores kulturs ressourcer.

De to kurser i sommeren 2018

Kursus 1Kontemplation og Engagement – 16-22 juli. Dette kursus fokuserer på hvordan kontemplation, meditation og spiritualitet kan spille sammen med et aktivt liv i studie- eller arbejdssammenhænge.
Læs mere om indhold, praktikaliteter og tilmelding.

Kursus 2: Kontemplation og Personligt Liv – 23-29 juli. I dette forløb går vi mere “tæt til kroppen” og udforsker hvordan meditation og spiritualitet udfolder sig i det personlige og nære liv.
Læs mere om indhold, praktikaliteter og tilmelding.