Find vej


Adresse

Gomde Højskole
Smedehalden 3, Esby
DK-8420 Knebel
Danmark

Generelt kan du finde vej til Gomde med kollektiv trafik fra hele Danmark via  www.rejseplanen.dk

Og for kørevejledning: www.krak.dk

Fly
Den nærmeste lufthavn er Århus Lufthavn / Tirstrup.
Herfra er der kun 30 km (ca 30 minutter)  i en taxa til Gomde.

Flextur - billig taxa fra lufthavnen eller Rønde

Der er mulighed for at få taxa-turen billigt ved at bestille den over "flextur" i god tid. Dette er muligt indenfor kommunegrænsen, dvs. fx fra Rønde eller lufthavnen til Gomde. Bemærk at flextur-priser er pr person, så man kan måske spare lige så meget ved at være 2-3 stykker der deler en taxa.

Bus fra Århus

Tag bus nr.  120, 121, 122 eller 123 til Rønde (www.midttrafik.dk eller www.rejseplanen.dk)
Busserne kører fra rutebilstationen. 

Fra Rønde er der kun få forbindelser om dagen men der er mulighed for "flextur".  Se "det sidste stykke fra Rønde" nedenfor.

Tog fra København

Der er et direkte tog fra Københavns Lufthavn og København H til Århus (www.dsb.dk). Herfra kan du tage en bus til Rønde, og bus eller flextur det sidste stykke.

Bus fra København

Der er forskellige billige og hurtige busforbindelser fra København til Århus, nogle af dem også helt til Rønde. Du kan søge nogle af dem på https://www.flixbus.dk/ . Bemærk at "Rønde" på den alfabetiske liste figurerer som om det var stavet med o, "Ronde".

Det sidste stykke fra Rønde

Fra Rønde er der nogle få busforbindelser om dagen  (www.midttrafik.dk) til Helgenæs. Stå af lige efter Esby (spørg chaufføren). Der er et skilt ved Gomdes indkørsel fra Smedehalden, hvorpå der står "Rangjung Yeshe Gomde". Gå op ad grusvejen (750 m), så er du fremme.

Alternativt kan du prøve at finde samkørsel eller bruge en billig taxa fra Rønde, se afsnittet "Flextur" ovenfor.

Bil fra København

Kør til Sjællands Odde og tag færgen til Ebeltoft eller Aarhus. Reservér plads på www.molslinien.dk. Hvis du er i god tid kan du få billige billetter. Fortsæt mod Knebel og videre til Esby på Helgenæs. Alternativt kan du tage den længere køretur over Fyn og motorvej E45 mod Århus. Fortsæt til afkørslen Århus N hvor den nye Djurslandsmotorvej tager dig næsten hele vejen til Rønde.

Samkørsel

Da de offentlige transportmuligheder bliver lidt omstændelige - især på det sidste stykke fra Århus, Rønde eller lufthavnen - er der store fordele i at køre sammen. Så kan man selvfølgelig også deles om udgifterne. Vi opretter en "hemmelig" facebook-gruppe til hvert af højskole-kurserne - dette har vist sig at være en meget effektiv opslagstavle til at tilbyde og efterspørge kørelejlighed, eller lave fælles taxa-aftaler.