Ånd og Eventyr

Et tema på sommerhøjskolen 2019

Med Peter Elsass, Phie Ambo, Karen Grøn, Andreas Roepstorff og Anders Morgenthaler

Et af hovedtemaerne på ugekursus 2 i 2019  bliver forbindelsen mellem spiritualitet og det eventyrlige. 

Peter Elsass vil udforske moderne og klassiske helte, med udgangspunkt i samtaler med mennesker som har turdet utrolige og almindelige ting. Phie Ambo vil tage os med på rejser i ord, billeder og film med børn og voksne, hvor man kan genopdage storheden og dybden i det levende omkring os, og pege ind i det mysterium at vild kreativitet og dyb bevarelse hænger sammen.

Niels Viggo Hansen vil sammen fortælle om hvordan videnskabelige verdensbilleder og vores visualiseringer af dem fortsætter "umoderne" kulturers spirituelle kreativitet - i at skabe smukke og mystiske rum, mennesker kan udfolde sammen med andre væsener. Sammen med Jacob Aremark fortsætter vi ind i de eventyr vi fortæller i med kroppen.

Endelig vll Anders Morgenthaler fortælle om hvordan man kan arbejde sig frem til dybere eventyr i sine egne projekter. Han vil også tilbyde deltagerne en lille workshop-træning i eventyr-udvikling.

Hvad der binder det hele sammen er indsigter og undersøgelser i hvad der skal til for at noget er ægte eventyrligt. Måske er det ikke eventyrligt nok at noget bare er mere eller større eller længere væk end noget andet... Måske er det nødt til at kalde på dybde og mening, måske er det lige så besværligt som forførende. Selv om det måske ikke er så let at kontrollere og patentere, kan det være man kan danse med det.

Læs mere om sommerkursus 2 her,

"Laniakea" e vores "lokale" system af millioner af galakser, den største struktur i universet som hidtil er kortlagt. Måske er det også et af vor tids mest poetiske billeder af vores hjem i et flydende kosmos.