Seminar med David Hykes:

Harmonic Presence


Music of the Spheres of BeingKurset er afholdt! Vi lancerer snart nye kurser i 2020. 


Tilmelding
 

Intensivt weekend-retreat
med David Hykes

Gomde Højskole præsenterer med stolthed en unik oplevelse med David Hykes, en internationalt anerkendt kunstner og kontemplativ formidler.

Dette retreat er en udforskning af lyd i dyb og bred forstand. Lyd er noget konkret sanseligt i hvert øjeblik, men også et dybt felt i den måde vi er til på. Derfor spiller mantraer, chants osv så dyb og omfattende en rolle i mange traditioner, og derfor kan lyd bruges som indfaldsvinkel til at komme på tæt hold af skabelses-processen og arbejde med at transformere kommunikation i bred forstand. En hjørnesten er “harmoni”, og det er både forstået helt konkret som samklange der lyder godt sammen, og samtidig meget bredere og dybere som det at leve godt sammen.

Her er en sjælden lejlighed til at udforske og træne disse ting med David Hykes, komponist, sanger, underviser i musikalske teknikker, korleder og kontemplativ lærer. David kalder sit arbejde “Harmonic Presence”. Dette ord-par er lidt svært at oversætte til dansk, fordi “harmonic” på engelsk både peger bredt på det harmoniske (samklang, ting der lever godt sammen) og samtidig præicst og teknisk på det felt af overtoner (“harmonics”) som giver klang og liv til en stemme. Davids teknikker udforsker dette med en helt særlig grad af præcision, opmærksomhed og legende skaben. Den frie skaben med “harmonics”/overtoner kan åbne nogle meget smukke erfaringer mens man synger meditativt sammen. David bruger ord som “music of the spheres of being”, en tidligere deltager kaldte det en “healende rejse” og “katedraler af lyd der rejser sig fra jordens indre”. Når man har oplevet det, begynder man at forstå hvorfor der lægges så stor vægt på klang, overtoner og naturtoner - som vi normalt er lidt døve for - i andre musik-traditioner end vores vesterlandske, fx i mongolske og tibetanske.

David Hykes har selv omfattende erfaring buddhistisk meditation, med nogle af tidens største lærere (bl.a. Gomdes hovedlærer Chökyi Nyima Rinpoche). Hans arbejde med "harmonic chant" har med stor respekt ladet sig inspirere af måder, lyd og chants ingår i tibetansk buddhisme. Man behøver ikke være buddhist eller forholde sig til buddhistiske traditioner for at deltage, men hvis man i forvejen har interesse eller engagement i denne tradition, fx. gennem Gomdes tibetanske lærere, er her en mulighed for at blive mere fortrolig med de klanglige dimensioner den ofte udtrykker sig igennem.

Det er under alle omstændigheder en kunstnerisk oplevelse, og samtidig kan man helt sikkert lære meget om at udtrykke sig igennem elementer af sang og stemme, som ofte er overset. Men det vigtigste man tager med sig hjem er træningen i opmærksomhed i hele feltet af sind, krop, stemme/åndedræt og kommunikation.

(Her kan du læse en personlig beretning fra en deltager i et af Davids retrats for nylig).

STED:
Gomde - et buddhistisk seminar- og retreat-center i smukke omgivelser på Helgenæs.

SPROG:
David er amerikaner bosat i Frankrig. Han underviser på et tydeligt og letforståeligt engelsk da han oftest arbejder med grupper hvor mange ikke har engelsk som første sprog. Men hvis du gerne vil have muligheden for en løbende dansk oversættelse må du meget gerne give os besked på gomde@gomde.dk - vi vil organisere en simultantolkning (gennem små radiomodtagere) hvis mere end 2-3 stykker ønsker det.

START OG SLUT:
Seminaret starter fredag 12 juli med tjek-ind kl 16-17.30, aftensmad 18.00 og første undervisnings-session 19.30.

Det slutter søndag 14 juli med frokost fra kl 13.00

KURSUSPRIS OG TILMELDING: 
Se nederst på denne side

Image

David Hykes

David Hykes –  Composer, singer, teacher of contemplative music and meditation, visual artist. Founder of Harmonic Chant and the Harmonic Presence contemplative work, which blends music, meditation, open mindfulness and the medicine of healing harmonization, in the form of retreats, seminars and online programs. David has developed unique contemplative forms of vocal music and is justly famous for live concerts and 12 albums so far, as well as films scores in realms of the sacred, the mysterious and the wondrous, including “Travellers and Magicians” by Dzongsar Khyentse Rinpoche, “Meetings with Remarkable Men” by Peter Brook, “Baraka” by Ron Fricke and “The Tree of Life” by Terrence Malick. For more information about David’s work: Harmonic Presence Foundation.

Image

Gomde Højskole

Gomde Højskole  er et åbent forum fordybelse og udforskning. I sin form er sommerhøjskolen dybt inspireret af den danske højskolebevægelse (læs mere her) og the Mind and Life Institute (et dialog-forum startet af Dalai Lama). Sommerkurserne finder sted på det buddhistiske retreat-center Gomde på Helgenæs  - midt i noget af Danmarks smukkeste natur med strande, skove, æbleplantager og bløde bakker.

Dette weekend-seminar vil hænge rigtig godt sammen med de umiddelbart efterfølgende højskole-uge 1, and højskole-uge 2, men de kan også tages hver for sig.

 
 

For hvem?

Alle interesserede kan deltage. Harmonic Presence retreats er velegnede både for erfarne mediterende, sangere og andre musikere, og også for dem der mere vil kalde sig selv interesserede begyndere. Den eneste virkelige forudsætning er åbenhed for at udforske sammen - i en gensidigt lyttende og omsorgsfuld ånd. 

 
 

Priser (i danske kroner og Euro)

Accommodation Danish kr Euros
Camping (students*) 1100 150
Camping 1500 200
Dormitory 1800 250
Bed in a shared double room 2450 325
Single room 2900 375

Priserne er inklusive undervisning, overnatning og fuld forplejning.
* Forudsætter fremvisning af gyldigt studiekort fra fx en universitetsuddannelse

 

Tilmelding

Kurset er afholdt! Vi lancerer snart nye kurser i 2020. 

Image