Kontemplative mandagsaftener - online


Image

Kontemplative højskoleaftner de kommende mandage. Vær med når Anders Laugesen og Niels Viggo Hansen åbner for kontemplation, meditation og fællesskab online via zoom - med meditation og dialoger i små grupper undervejs.. 

KONTEMPLATIVE HØJSKOLEAFTNER ONLINE
- M. ANDERS LAUGESEN og NIELS VIGGO HANSEN

Corona-tid betyder inde-tid og kan for mange være en mulighed for på ny at kontemplere over tilværelsen - og nå til nye dybder. For at nære denne mulighed inviterer Gomde Højskole over en række mandage til kontemplativ højskoleaften. For alle interesserede. Anders Laugesen og Niels Viggo Hansen er værter og facilitatorer.

Hver mandag inviterer vi en ny lærer ind til at tale om et aktuelt tema.

Møderne vil foregå som kortere foredrag vekslende med meditationer og dialoger. Dialogerne bliver skiftevis i plenum og ”kontemplative gruppeprocesser” i små grupper. Det hele foregår via den fantastiske mødeplatform Zoom, som gør det nemt at lave både mindre og større diskussionsgrupper.

Det er helt ligetil at være med, og du skal blot følge et zoom link på selve dagen. Linket vil blive lagt op her.

Det digitale rum åbnes et kvarters tid i forvejen, og når vi slutter kl 21, er der en fem minutters pause hvor man kan lave sig en kop kaffe og efterfølgende en time hvor man kan sludre uformelt eller sige tak for i aften - hvis vi er mange, deler vi os op i 8 personers kaffeborde.

Vi lægger vægt på at udvikle en interaktiv mødeform hvor deltagerne er med til at udforske og sætte stemme på. Vi går efter levende ord, levende indsigt, lytten til ånd der strømmer i individer og fællesskabet. Alt sammen fra din egen sofa.

Du kan deltage via din egen laptop (bedst) eller ipad/iphone/smartphone. Du kan på forhånd teste om forbindelse, webcam og mikrofon fungerer, via www.zoom.us/testET EKSEMPEL:

Her kan du se et udklip fra vores første mandagsaften d. 23.03.20. Der var ca. 60 deltagere. De små gruppesessioner og uformelle kaffebordssnakke er klippet ud.

Kommende
mandags-aftner:
1. juni, kl 19.30
Anders Laugesen og Niels Viggo Hansen

Tema: Kontemplative grupper. Hvorfor og hvordan er det, spirituel og kontemplativ fordybelse får liv og fylde af at blive delt med andre? Hvad er spirituelt venskab og fællesskab? Hvordan giver vi plads til det og styrker det?

Med dette møde sætter vi et foreløbigt punktrum for rækken af kontemplative mandagsaftner og reflekterer over erfaringerne og nye tiltag omkring kontemplative fællesskaber.

Klik her for at gå til zoom-mødet


Tidligere:


30. marts: Liselotte Horneman Kragh - teolog, forfatter, stifter af "livsceremonier".
Tema: At gå tæt på livets og dødens mysterier – erfaringer med at hjælpe mennesker med at finde mod og nærvær i eksistensens dybde.

6. april: Anders Laugesen og Niels Viggo Hansen.
Tema: Påske, jævndøgn, forår. Skabelsens punkt i lyset af  østlig og vestlig spiritualitet.

13. april: Jacob Aremark - filosof, yogalærer, kampsportslærer.
Tema: kroppen i ånden - hvordan kroppen er med når vi lytter til hinanden og rækker ud til hinanden, og hvordan vi kan nære omsorg for det.

20. april: Anne Marie Pahuus.
Tema: Skønnet. Store og små valg i tilværelsen kræver vores kontemplative evne til at være vågne i åbenheden. Livsfilosofisk udforskning.

27. april: John Dunne:
Meditation is connectedness.  Shantideva's compassion training  in modern philosophical and biological perspectives.

4. maj: Madhurima Rigtrup:
Hjertets sprog

11. maj: David Hykes:
Contemplative resonance - sound together, existence together.

18. maj: Anders Laugesen og Niels Viggo Hansen:
Inkarnation. Buddhistiske og kristne vinkler på det at ånd sætter sig igennem i virkelighed - eller ikke gør det.

25. maj: Uffe Jonas.
Grundtvig som visdomstænker. "Sophia" og det musiske samfund.

Image