Kursus 2:

Kærlighed, Kreativitet & Klima


Ånd og virkelighed - i en vild tidHelgenæs, 22-28 juli 2019
(early bird rabat inden 1. juni)


Tilmelding her
 

Når ånd gør forskel i virkeligheden: Kærlighed, kreativitet og klima.

Spiritualiteten er ved at vende tilbage  på mange måder, i vores vesterlandske kultur. Praksisser som meditation, mindfulness og yoga er for mange en del af dagligdagen - et rum hvor der bliver tiltrængt plads til at komme bag om stress og  små konflikter, og til at mærke mere af sig selv. Med tiden kan det ligefrem blive vanedannende at meditere hver dag, fordi det mildner og lysner ens oplevelse af mange ting.

Men hvor meget forskel gør det i virkeligheden? God stemning er rigtig godt - men er det det hele? Eller er der større og vildere måder, det kontemplative kan sætte præg på vores tid og liv? 

Dette kursus følger ånd som sætter sig igennem inden for 3-4 felter hvor vores tid har skabt store nye behov, men også åbnet nye muligheder. Vi har brug for mere fællesskab, venskab og kærlighed over hele linjen fra personlige relationer til deltagelse i planetens økosystemer. Vi har brug for en kreativitet som både skaber nyt og tør åbne øjnene for dybden i alt det der allerede er - lige for øjnene af os. Og måske har vi også brug for igen at kunne forholde os til "det hellige" - det som ikke har værdi ved at tjene nyttige formål, men er sit eget formål og måske endda giver mening til andre formål?

"Danmarks kontemplative højskole" er et fællesskab af fordybelse og udforskning. Det foregår på det buddhistiske seminarsted og helligdom Gomde på Helgenæs - midt i Danmarks smukkeste natur. Alle kan være med. Læs mere nedenfor om lærerne, programmet og stedet.

Image

Bidragsydere kursus 2

Gennemgående lærere og facilitatorer:

Khenpo Tokpa Tulku, Niels Viggo Hansen, Jacob Aremark

Hovedkraft i undervisning / udforskning af meditation på kursets første dage:

Erik Pema Kunsang

Gæstelærere, bidragsydere, foredragsholdere og debattører:

Blandt andre:
Madhurima Rigtrup, Phie Ambo, Anders Morgenthaler, Peter Elsass.
(Her kommer flere navne, efterhånden som de er endeligt bekræftet.)

Læs mere om de enkelte medvirkende her.
Image
 

Dagsprogram

Det bliver dage med højt til loftet. Rum til fordybelse --  med krop, fornuft, fællesskab. Og plads til at nyde sommeren på Helgenæs.

Morgenyoga

Morgenmeditation

Formiddags-session

  • 1-3 inspirationer / oplæg / foredrag
  • Replikker fra andre medvirkende
  • Guidede-kontemplative gruppedialoger
  • Afsluttende plenum-debat og meditation

Eftermiddags-workshops
Valgfri, vekslende, vejrafhængige, nogle gange parallelle. Indholdet omfatter bl.a.:

  • Udforskende dialoger
  • Afprøvning af meditative og kreative metoder
  • Træplantning
  • Moving Meditation / Akido

Aften-session

  • meditationsundervisning/udforskning de første dage - derefter mere udadvendte aktiviteter - koncerter, film, bål, dans, fest

Omkring hvert måltid er der en god pause til hvil, gåture, strandture, ispinde, jamsessions eller hvad der ellers giver sig. Der er også en kaffepause midt i hver af formiddags- og eftermiddags-sessionerne.

Du kan læse mere om det praktiske her

Image

Hvad sker der på en kontemplativ højskole?

Stærke tankevækkende foredrag som også indvæver stilhed og praksis. Udforskninger i ligeværdig dialog og fælles fordybelse, hvor man får lejlighed til selv at komme på banen og praktisere, reflektere, stille spørgsmål til lærere og de andre kursister. Indslag med musik og billedkunst med meditativ klangbund. Masser af uformelt fællesskab vævet ind. 

Der bliver praktiske indføringer i meditation og  udforskninger af buddhismens og andre meditative traditioners indsigter og tankegange.  Herfra ser vi ind i måder, det meditative spiller ind i vores tid, fx i form af mindfulness, medfølelses-træning, æstetisk enkelhed, etiske værdier der inkluderer andre levende væsener, økonomiske ideer om at vokse gennem generøsitet, osv. 

Højskolekurserne er for alle - både unge og gamle - og både dem der selv har haft buddhisme og meditation inde på livet i mange år, dem der gerne vil i gang, og dem der gerne vil forstå strømningerne som del af vores fælles virkelighed.

Det vil give god fordybende sammenhæng at kombinere forløbet med kursus 1, men de to forløb vil også fungere fint enkeltvis.

Image
 

Priser

OvernatningFør 1. juniEfter 1. juni
Camping (studerende*)19002100
Camping24002900
Sovesal31003600
Seng i delt dobbeltværelse43004800
Enkeltværelse  52005700

Ovenstående priser er pr. ugekursus og inkluderer alt i kost og logi. 
* Forudsætter fremvisning af gyldigt studiekort fra fx en universitetsuddannelse

 

Tilmelding

Send en email til tilmeldinger@gomde-hoejskole.dk om at du gerne vil deltage. Husk at angive om du vil deltage på kursus 1 eller kursus 2 eller begge, og hvordan du ønsker at overnatte (se priser ovenfor). Hvis du har lyst må du også meget gerne tilføje en sætning eller to om interesser og erfaring med meditation og lignende. Så sender vi dig en email med bekræftelse samt kontooplysninger osv. Reservation efter først-til-mølle princippet.

(Din reservation er i første omgang midlertidig i 14 dage og bliver permanent når betalingen er overført. Gomde Højskoles betingelser for tilmeldinger, reservationer, betalinger og afbud fremgår af bekræftelses-emailen. Du kan også læse dem her.)

Image